Het recept voor een kooravond

Gepubliceerd op 28 februari 2019 om 19:58

Stap 1: zet alle benodigde materialen klaar. (verschuif de kerkbanken, verschuif de piano, verschuif de vleugel, zet de muziekstandaarden gereed)

Stap 2: verzamel de ingrediënten (benodigd: 1 dirigent, 1 pianist, 12 koorleden)

Stap 3: weeg alles goed af (begin met een stukje bezinning. Open de avond met gebed.)

Stap 4: begin met de ingrediënten te mixen (zorg dat de stemmen goed opgewarmd zijn, de articulatie op orde is). Na verloop van tijd ziet u alles soepeler worden (ook de nek-, kaak- en stemspieren.)

Stap 5: kneed alle ingrediënten goed door (keihard studeren, aanpakken van problemen, monden open!)

Stap 6: laat het deeg een kwartier rusten (pauze met koek en koffie. Even bijpraten en ontspannen.)

Stap 7: tijd om het  deeg af te bakken (de kerk in om te zingen wat we gestudeerd hebben. Wij nemen het repertoire door.)

Stap 8: het bakken is klaar (de avond is voorbij. Dankbaar zijn we voor datgene wat we ontvangen hebben.)

Stap 9: decoreren maar, de kers op de taart (napraten onder het genot van een verfrissing en hartige versnapering.)

Voor de beginnende bakkers enkele extra tips:
- proef tijdens elke stap of de balans er is (zijn de stemmen op elkaar afgestemd, overheerst er geen enkele smaak, maar past alles bij elkaar?)
- fouten maken mag! (geen enkel baksel lukt in 1 keer. Blijf proberen en je komt er wel!)

En het allerbelangrijkste:
- bak met liefde (want zonder liefde smaakt geen baksel goed. Zonder liefde klinkt geen psalm of gezang mooi.)

En nu het baksel klaar is: geniet ervan! Smaakt het goed? Mooi zo...

Volgende week nemen we een ander recept.

😉

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.